19 Φεβρουαρίου 200912 Πώς μεταφέρουμε ένα Blog απο το ένα Account στο άλλο

Αυτή η ανάρτηση εξηγεί πώς μεταφέρουμε ένα (η και περισσότερα) blogger(blogspot) blog, μεταξύ δύο accounts. Υποθέτουμε πως έχετε κάποια blogs στο ένα account, και κάνα δυό σε ένα άλλο. Μεταφέροντας μερικά σε ένα απο τα δύο account, ίσως το θεωρείτε ευκολότερο να τα διαχειρίζεστε. Μια άλλη ακόμη εκδοχή είναι, πως ίσως θέλετε να πουλήσετε το Blog σας, και χρειάζεται έτσι να το μεταβιβάσετε στον λογαριασμό του αγοραστή. Οπότε, πάμε να δούμε μαζί πως γίνεται. 1. Κάνε σύνδεση πρώτα απ' όλα στο blogger dashboard (πανόπτη σου). Κάνε Click στο link settings, δίπλα απο το όνομα του blog σου. [δες τις παρακάτω εικόνες με την σειρά] 2.Τώρα, κάνε click στο Permissions 3. Προτού γίνει η μεταφορά του blog, για παράδειγμα, πρίν γίνει κάποιος admin, πρέπει πρώτα να γίνει invite (να τον προσκαλέσετε) και να τον κάνετε author (συγγραφέα). Κάντε λοιπόν Click πάνω στο "ADD AUTHORS" button για να κάνετε την εγγραφή του. 4. Βάλτε το email του ατόμου που θα είναι ο νέος κάτοχος και κάντε click στο INVITE (πρόσκληση). (Με τον τρόπο αυτό, μέχρι αυτό το βήμα, προσκαλείτε κάποιον για να γίνει συγγραφέας στο blog σας, για όσους δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα). 5. Μετά το invite λοιπόν, η blogger θα στείλει ένα email στο άτομο αυτό, ζητώντας του να επισκευθεί ένα link και να επιβεβαιώσει (confirm) πως επιθυμεί να συμμετάσχει στο blog σας. Στην περίπτωση που η μεταφορά γίνεται απο σας, προς εσάς, εσείς φυσικά θα είστε ο παραλήπτης του email εννοείται. 6. Μετά την επιβεβαίωση του προσκεκλημένου ατόμου, πηγαίνετε στην σελίδα "permissions" για άλλη μια φορά. Τώρα θα δείτε μια επιλογή, για "grant admin privileges" στο άλλο άτομο. Click λοιπόν στο "grant admin privileges" link και επιβεβαιώστε (confirm). Σας προειδοποιεί φυσικά, πως δίνοντας αυτή την εξουσία στο άλλο άτομο, στην ουσία του δίνετε τα κλειδιά του Blog σας. Μπορεί για παράδειγμα αν το κάνετε με τον κάθε έναν, να σας σβήσει ακόμη και το Blog και να μην υπάρχει πλέον επιστροφή.. προσέξτε λοιπόν που δίνετε τέτοια εξουσία σαν το grant admin privileges. 7. Τώρα λοιπόν, το blog σας, έχει όχι πλέον έναν, αλα δύο admins. Θα δείτε επίσης το link με την επιλογή (admin) "remove" δίπλα απο το όνομα του ατόμου. Πατήστε Remove το δικό σας απο admin (καθώς επίσης και απο author (συγγραφέας)). Πλέον, το blog έχει μεταφερθεί απο το δικό σας account στο account του άλλου. Αυτό ήταν! Τώρα ξέρετε πλέον πώς να κάνετε μεταφορά ενός blog απο ένα account σε ένα άλλο account. Σχολιάστε εάν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ανάρτηση, η εάν έχετε κάποια απορία.... Enjoy! Νίκος
Print this postRelated Posts :12 σχόλια:

Εξύμνoς είπε... Best Blogger Tips

Νικο σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες για να ανεβασεις τις παραπανω οδηγειες! Μεχρι την Προσκληση συγγραφεα ειχα φτασει αλλα δεν ειχα παρατηρησει τα παρακατω... Να εισαι καλα!!


ΣΟΥΙΤΑ είπε... Best Blogger Tips

Η ανάρτηση αυτή είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή.(όπως όλες).Χρηστικές πρακτικές πληροφορίες.
-η αλήθεια είναι ότι ψάχνω να βρω χρόνο για να διαβάσω και παλιότερες αναρτήσεις σου-
Αν δεν βρω αυτό που ψάχνω θα σε "ενοχλήσω" αργότερα.
καλησπέρα.


MARY είπε... Best Blogger Tips

Χα!,χα!, χα! χα! Μου φάνηκε πολύ αστείο το:"...ίσως θέλετε να πουλήσετε το blog σας..."
Χα!,χα!, χα! χα!
Σε ένα άλλο blog που παρακολουθώ καιρό, γράφει:"...το blog έχει το Μέγα Δημοκρατικό Πλεονέκτημα: ο καθένας πια μπορεί να γίνει εκδότης του εαυτού του. Τζάμπα."...
Καλημέρα!!! :)


AATON είπε... Best Blogger Tips

* Εξύμνoς, παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Αισθάνθηκα κάπου κάπως άσχημα όταν μου το ζήτησες να σου εξηγήσω πως γίνεται, και δεν είχα απάντηση να σου δώσω. Κάθισα λοιπόν και το βρήκα, μαθαίνοντας κι εγώ ταυτόχρονα μαζί με σένα. Ευκαιρία ήταν, οπότε κι εγώ σε ευχαριστώ για το κίνιτρο.
Καλή σου μέρα, ελπίζω να ήταν αυτό που ζητούσες και να σε βοήθησε η ανάρτηση.

* ΣΟΥΙΤΑ, χαίρομαι που το βρίσκεις ενδιαφέρον. Αν κοιτάξεις αριστερά στην αριστερή μπάρα, θα δείς να "αναβοσβήνουν" κάποια κόκκινα γράμματα, που γράφουν "Προτείνουμε...κ.λ.π.)
Πάτησε επάνω στην φράση και θα σε οδηγήσει σε μια ξέχωρη σελίδα που έφτιαξα, και που στην οποία έχω παλιές αναρτήσεις που θεώρησα αξιόλογες, καθώς και ΟΛΕΣ τις ως τώρα αναρτήσεις για Blogger Tips & Tricks. Εάν δεν βρείς εκεί αυτό που γυρεύεις, τότε ρώτησέ με, και, δεν είναι καμία ενόχληση. Αυτό ισχύει για όλους σας.
Ρωτάτε πάντα για να μαθαίνετε, δεν είναι ντροπή.
Καλή σου μέρα.

* MARY, κακώς γέλασες και δεν είναι τόσο αστείο, πίστεψέ με.
Υπάρχουν άτομα σήμερα, που βγάζουν χρήματα, και μιλάμε για σοβαρά ποσά, αγοράζοντας, φτιάχνοντας και πουλώντας έτοιμα Blogs.
Δεν το ήξερες; κι όμως είναι αλήθεια.
Έπειτα, υπάρχουν άτομα που, ψάχνουν να βρούν τέτοια έτοιμα στημένα Blogs, και τα αγοράζουν αντί να τα φτιάξουν, ειδικά αν έχουν μεγάλο Visitors Traffic.
Ξανασκέψου το και θα δείς πως ξέρω τι σου λέω.
Και αυτό που λέει το φιλικό σου Blog, "ο καθένας πια μπορεί να γίνει εκδότης του εαυτού του. Τζάμπα", δεν υπερβάλει, δίκιο έχει, αρκεί να το κάνει κάποιος σωστά και με σύστημα, έχοντας βάλει κάποιους στόχους, με πολύ χρόνο και με πολλή, και σκληρή δουλειά.
Την καλημέρα μου


MARY είπε... Best Blogger Tips

...και σε τι μου χρησιμεύει να αγοράσω εγώ ,ας πούμε το δικό σου blog ή κάποιου άλλου, τη στιγμή που μπορώ να το διαβάζω τζάμπα. Εκτός και αν πρόκειται για τη διαφήμιση μιας εταιρείας ή κάτι τέτοιο.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Για να το κάνουν, σίγουρα κάτι ξέρουν MARY, που εμάς δεν πάει το μυαλό μας.
Σίγουρα οι Έλληνες Bloggers δεν έχουμε φτάσει ακόμη το επίπεδο των ξένων συναδέλφων Blogger, ούτε χρησιμοποιούμε το Blogging και εν γένει το Internet στο έπακρο. Και πίστεψέ με, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες πέρα απο το δωρεάν διάβασμα κάποιας σελίδας. Συμφωνείς;


MARY είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

MARY είπε... Best Blogger Tips

Παρακολουθώντας τα blogs μπορεί να μάθεις πολλά πράγματα. Πρέπει όμως να είναι κανείς προσεκτικός και επιλεκτικός ως προς το τι θα πάρει από τον καθένα. Έτσι δεν είναι;


MARY είπε... Best Blogger Tips

Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!


AATON είπε... Best Blogger Tips

* MARY, βεβαιως και πρέπει να είναι προσεκτικός πάντοτε ο καθένας μας. Τώρα, στο τι παίρνεις; δεν ξέρω αν εννοείς τις λύσεις που δίνω εδώ για διάφορα θέματα. Καλό θα είναι να τις δοκιμάζετε σε ένα "Test Blog" πρώτα, κάτι που έχω επισημάνει απο την αρχή, και να κάνετε "ΚΑΘΕ" φορά Backup το Template σας και όλο το Blog γενικά, πρίν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον κώδικά του.
Λάθη πάντα θα τύχει να συμβούν, ένας που σκαλίζει, όλο και κάτι θα κάνει λάθος, οπότε ας παίρνει πάντα τις προφυλάξεις που ανέφερα και δεν έχει μετά να φοβηθεί τίποτε.
Καλή Κυριακή και σ' εσένα επίσης MARY.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Νάτο! Το βρήκα!
Μόλις ξεμπλέξω λίγο θα προσπαθήσω να εφαρμόσω τις οδηγίες.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δουλεύει όντως!Όταν έχεις τον λογαριασμό σε ελληνικα το Ρυθμίσεις είναι κάτω αριστερά στη βασική λίστα διαχείρισης του blogger και το Permissions ειναι στο Βασικό οι Άδειες.Τα υπολοιπα τα καταλαβαινει εύκολα κανείς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next