27 Ιανουαρίου 20096 Πώς να κάνετε Format κείμενα στο Blog σας

Eάν το Βlog σου δείχνει κάπως βαρετό, χρειάζεται λίγη βοήθεια.Γνωρίζοντας πώς να κάνετε format σε ένα κείμενο, θα βοηθήσετε κατά πολύ την οπτική του εικόνα στα μάτια του κάθε επισκέπτη σας. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε Brake up μεγάλα blocks κειμένου, να διακοσμήσετε επικεφαλίδες, να πείτε πότε θα διακοπεί μια παράγραφος λέξεων, ή να δημιουργηθούν παράγραφοι, για να βοηθήσουν στην καλύτερη ροή κειμένου και για καλύτερη ανάγνωση. Μπορείτε να δώσετε έμφαση σε κάποιες λέξεις, χρησιμοποιώντας "italics" και "bold". Format blog headings Η HTML έχει έξι επίπεδα (levels) για headings. H1 είναι η πιο σημαντική, ενώ η H6, η οποία χρησιμοποιείται και σπάνια λόγω του μικρού της μεγέθους, είναι και η λιγότερο σημαντική. Στις περισσότερες φορές, η πρώτη και η δεύτερη επιπέδου ομάδα headers, λειτουργεί μια χαρά, δίνοντάς σας ένα text μεγαλύτερο σε μέγεθος απο ότι το text του κυρίως κειμένου (main body text), και συνήθως είναι τα γράμματα "παχειά" (bold). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε header tags σαν το παράδειγμα: <h1>Η σπουδαιότερη επικεφαλίδα μου..</h1> Δηλαδή θα φανεί έτσι:

Η σπουδαιότερη επικεφαλίδα μου..

Όλα τα headers (επικεφαλίδες) είναι γραμμένα με τον ίδιο τρόπο — απλά αντικαταστήστε το νούμερο 1 με 2, 3, 4, 5, ή 6 για να αποκτήσετε μεγέθη για τις επικεφαλίδες σας, σε φθνίνουσα διάταξη. Οι επικεφαλίδες (Headers) επηρεάζουν περισσότερο απο όσο πιστεύετε τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ένα κείμενο. Μηχανές αναζήτησης επίσης, κατανοούν πως το κείμενο αυτό ορίζεται από μια επικεφαλίδα, και σαν ετικέτα είναι πολύ σημαντική, έτσι λέξεις και φράσεις που μπορείτε να επισυνάψετε σε μια επικεφαλίδα θα χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερες για την ιστοσελίδα σας και την κατάταξή τους απο μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο Ranking. Δημιουργία παραγράφων σε ένα blog Για να δημιουργήσετε διακοπή και απόσταση μεταξύ παραγράφων, χρειάζεται να ξεκινήσετε κάθε νέα παράγραφο με μία <p> εντολή (tag). Το κλείσιμο (closing) της </p> ενολής (tag) μπαίνει αμέσως μετά, στο τέλος της παραγράφου, ύστερα απο το κείμενο: <p>Παράγραφος ένα, για να καταλάβετε τι γράφω.</p> <p>Παράγραφος δύο, ελπίζω τώρα να μπήκατε, και φυσικά δεν χρειάζεται να γράφετε παράγραφος ένα κ.λ.π..</p> <p>Καταλάβατε λοιπόν; Πολύ ωραία.</p>

Ελάτε να το δούμε στην πράξη, δείτε ακριβώς απο κάτω:

Παράγραφος ένα, για να καταλάβετε τι γράφω.

Παράγραφος δύο, ελπίζω τώρα να μπήκατε, και φυσικά δεν χρειάζεται να γράφετε παράγραφος ένα κ.λ.π..

Καταλάβατε λοιπόν; Πολύ ωραία.

Τα περισσότερα blogging software έχουν προβλέψει να γίνονται τα διαλείματα μεταξύ παραγράφων αυτόματα. Format διακοπή γραμμής κειμένου (line breaks) σε ένα blog Μπορείτε να τερματίσετε μια γραμμή κειμένου, και να ξεκινήσετε την επόμενη λέξη, σε νέα γραμμή απο κάτω, χρησιμοποιώντας την <br> εντολη (tag). Την βάζετε μόνο μια φορά, δεν χρειάζεται στην αρχή και στο τέλος, παρά μόνο στο τέλος μιας φράσης. Για να δημιουργήσετε μια διακοπή ροής κειμένου (line break): Διακοπή αυτής της πρότασης<br> και ξεκινάμε πάλι στην επόμενη σειρά. δηλαδή: Διακοπή αυτής της πρότασης και ξεκινάμε πάλι στην επόμενη σειρά.

Format blogs with boldface, italics, underline, strikethrough Μπορείτε να δώσετε έμφαση στο κείμενό σας, τονίζοντας, πλαγιάζοντας, υπογραμμίζοντας λέξεις. Αυτές οι εντολές, έχουν "άνοιγμα και κλείσιμο", είναι δηλαδή on/off tags, που σημαίνει πως, τοποθετείτε το ανοιχτό πρώτο tag στην αρχή του κειμένου (text) που θέλετε να επηρεάσετε, ακολουθώντας το υπόλοιπο κείμενο, με το κλειστό tag. * Για να πετύχετε παχειά γράμματα (Bold), χρησιμοποιείτε: <b> ή <strong> <b>Αυτό το κείμενο εδω μέσα</b> θα δείχνει με παχειά (bold) γράμματα. Η κλεισμένη μέσα στα tags λέξη (η λέξη bold.) θα γίνει παχειά και πάλι <strong>bold.</strong> Δηλαδή: Αυτό το κείμενο εδω μέσα θα δείχνει με παχειά (bold) γράμματα. Η κλεισμένη μέσα στα tags λέξη (η λέξη bold.) θα γίνει παχειά και πάλι bold. * Για να έχετε πλάγια γράμματα, δηλαδή Italics, χρησιμοποιήτε τις εντολές: <i> ή <em> <i>Αυτό το κείμενο εδω μέσα</i> θα δείχνει με παχειά (italicized) γράμματα. Η κλεισμένη μέσα στα tags λέξη (η λέξη italicized.) θα γίνει πλάγια και πάλι <em>italicized.</em> Δηλαδή: Αυτό το κείμενο εδω μέσα θα δείχνει με πλάγια (italicized) γράμματα. Η κλεισμένη μέσα στα tags λέξη (η λέξη italicized.) θα γίνει πλάγια και πάλι italicized. * Μπορείτε να διαγράψετε μια λέξη, κάνοντάς την με μια γραμμή ενδιάμεσα, για να διορθώσετε κάποιο λάθος για παράδειγμα, και λέγεται Strikethrough, έχοντας αυτήν την εντολή: <strike> Διορθώστε ένα λάθος <strike>διαγραμίζοντάς το</strike>. Δηλαδή θα γίνει: διαγραμίζοντάς το Μην χρησιμοποιείτε υπογράμηση στα blog posts σας. Γιατί η υπογράμηση (underlining) είναι ο γενικός ορισμός και το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των links online, και μπορεί να δημιουργήσει σύγχιση στους αναγνώστες σας το να βλέπει υπογραμισμένο text, να προσπαθεί να το πατήσει και στο τέλος να βλέπει πώς τελικά δεν ήταν link. Εάν όμως πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, χρησιμοποιείστε αυτά τα tags: <u> </u>, όπως παρακάτω: Γράψτε κάτι υπογραμίζοντάς το .....Enjoy

Print this postRelated Posts :6 σχόλια:

truth around us......... είπε... Best Blogger Tips

poli enimerotiko html filia kai kalisperes


Greek Rider είπε... Best Blogger Tips

Αυτές οι εντολές είναι πολύ χρήσιμες ακόμη και για τα σχόλια.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Eννοείται φίλε μου Rider..
Σ' ευχαριστώ που περνάς..


ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε... Best Blogger Tips

Πειράζει που θα γκρινιάξω; Όχι; Ευχαριστώ.
Δεν σταματάς τις τρέλλες λέω εγώ, εφημερίδα τυπώνουμε, μ' έχεις κάνει να χαλάσω το μανικιούρ με τα διάφορα κόλπα σου που πάω να τα εφαρμόσω κι εγώ.... Άϊντε από 'δω παλιοκαναδοπόντιε!
Πάω να πάρω τα χάπια μου


AATON είπε... Best Blogger Tips

Μπά; βγάλανε και χάπια για γκρινιάρηδες παλιοφωνακλά;
Έχε χάρη που σου 'χω αδυναμία κακούργε.. :-Ρ


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΤΕΛΕΙΟ...! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ !


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next