19 Ιανουαρίου 200914 Πώς να κερδίσετε φίλους..τα ΜΗ και τα ΠΡΕΠΕΙ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να κάνετε φίλους, και τον κόσμο γύρω σας πιο χαρούμενο.. Σίγουρα θα έχετε κουραστεί να βλέπετε γύρω σας ανθρώπους σκυθρωπούς, ή να βλέπετε άλλους να μην σας κάνουν παρέα, και τότε, σίγουρα πάντοτε θα αναρωτιέστε, "μα καλά, τι του έκανα;.." Ελάτε να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα πιο πολλά.. Να μερικά πράγματα, που πρέπει να αποφεύγουμε, και μερικά επίσης, που πρέπει να κάνουμε. 1. Να μην κρίνουμε. "Η κριτική είναι μάταιη διότι θέτει τον άλλο πάντοτε σε αμυντική θέση, και συνήθως μετά, κάνει προσπάθειες για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Η κριτική είναι επικίνδυνη, διότι πληγώνει την -πολύτιμη συχνά για κείνον- υπερηφάνεια ενός ανθρώπου, πονάει την αίσθηση της σπουδαιότητας που έχει ο ίδιος, και προκαλεί αγανάκτηση. " 2. Δείξτε στον άλλον, έντιμη, ειλικρινή εκτίμηση. "Ο Δρ Dewey λέει το βαθύτερο ένστικτο στην ανθρώπινη φύση, είναι «η επιθυμία να είναι σημαντικός". 3. Προσπαθείτε πάντοτε, να δείτε τα πράγματα, απο την οπτική γωνία του άλλου προσώπου. Το θέμα εδώ είναι να δώσουμε στον συνάνθρωπο αυτό που κι εκείνος θέλει, και όχι να λέμε και να ζητάμε μονάχα αυτό που εμείς θέλουμε. 4. Γίνετε πραγματικά ενδιαφέροντες για τους άλλους ανθρώπους. 5. Να έχετε πάντα στα χείλη ένα ζεστό, αληθινό και φιλικό χαμόγελο. 6. Να θυμάστε ονόματα. "Να θυμάστε ότι το όνομα ενός ανθρώπου, είναι για κείνον ο πιο γλυκός ήχος, και η πιο σημαντική λέξη σε κάθε γλώσσα της γής. 7. Να είστε καλοί ακροατές. "Ενθαρρύνετε τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους". 8. Κάντε τον άλλον, να αισθάνεται σημαντικός. "Και, θα το κάνει ειλικρινά" Δώδεκα τρόποι για να κερδίσετε τον κόσμο με τον τρόπο σκέψης σας. 1. Ο μόνος τρόπος για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα απο ένα επιχείρημα είναι να το αποφύγετε. 2. Δείξτε σεβασμό στις ανθρώπινες γνώμες 3. Αν είστε λάθος, παραδεχτείτε το γρήγορα και με έμφαση 4. Ξεκινήστε πάντοτε με φιλικό τρόπο 5. Κερδίστε το άλλο άτομο λέγοντας "ναι, ναι" εξ αρχής 6. Αφήστε τον άλλον "να κάνει" την συζήτηση 7. Αφήστε τον άλλο να αισθανθεί, πως, η ιδέα ήταν δική του 8. Προσπαθήστε με ειλικρίνεια να κάνετε τον άλλο να δει και την δική σας άποψη 9. Να έχετε κατανόηση για τις ιδέες και τις ανάγκες του άλλου 10. Προσφύγετε σε "ανώτερα" κίνητρα 11. Δραματοποιείστε τις ιδέες σας 12. Προσκαλέστε τον άλλον Εννέα τρόποι για να αλλάξετε άλλα άτομα δίχως να το εκλάβουν σαν επίθεση ή να δυσαρεστηθούν. 1. Ξεκινήστε με κάποιον έπαινο και συνάμα ειλικρινή εκτίμηση 2. Ζητήστε την προσοχή των ανθρώπων για λάθη τους, έμμεσα και ευγενικά 3. Κάντε ερωτήσεις αντί να δώσετε άμεσες εντολές 4. Αφήστε τον άλλο να "σωθεί" αν γίνεται, μην τον "καίτε" 5. Έπαινος για την παραμικρή βελτίωση και επαίνους σε κάθε βελτίωση. Να είναι "εγκάρδια η συμπεριφορά σας, όταν επαινείτε κάποιον" 6. Δώστε το άλλο άτομο καλή φήμη, να ανταποκριθεί ανάλογα 7. Χρησιμοποιήστε την ενθάρρυνση. Κάντε ένα σφάλμα, να φαίνεται εύκολο να διορθωθεί 8. Κάντε το άλλο άτομο ευτυχισμένο, με κάτι που εσείς προτείνατε ..αλήθεια, πόσο εύκολα είναι όλα αυτά στην πράξη;

Print this postRelated Posts :14 σχόλια:

Greek Rider είπε... Best Blogger Tips

Εντυπωσιακά αυτά που γράφεις και σπάνια τα ακολουθεί εύκολα κάποιος, συνήθως βάζουμε τον εγωισμό μας και τις ιδέες μας πρώτες (και εγώ αυτό κάνω συνήθως).

Όλα αυτά που λες τα έχω δει στην πράξη από ανθρώπους των οποίων το κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άλλο. Συχνά μιλάμε χωρίς να ακούμε, αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν χωρίς ίσως να το ξέρουν αυτά που περιγράφεις ένιωθες ότι ενδιαφέρονται για σένα ή για τον άλλο γενικότερα.

Πραγματικά κάτι σπάνιο στην εποχή μας.

Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι το blog σου μου αρέσει πολύ!


stalamatia είπε... Best Blogger Tips

Δύσκολα ακούει ο ένας τον άλλον σήμερα οι περισσότεροι θέλουν να ακουστούν παρά να ακούσουν.Θέμα εγωισμού ή μοναξιάς,δεν ξέρω.Αν όμως είσαι ειληκρινής κάτι μπορεί να καταφέρεις και να βοηθήσεις ή να βοηθηθείς.
Όλοι χρειάζονται κάποια ενθάρυνση στη ζωή τους κάποια δεδομένη στιγμή φτάνει τότε να βρεθεί το σωστό άτομονα σε σπρώξει είναι πολύ ωραίο αίσθημα κάποιος να πιστέψει σε σένα.Αξίζει.
Χαίρομαι που κάποιος θίγει τέτοια θέματα.


Eva F. είπε... Best Blogger Tips

Η σελίδα σου είναι από τις καλύτερες που έχω επισκεφθεί.....
Πολύ ενημερωτική, έξυπνη...και πολύ χρήσιμη...
Θα χρησιμοποιούσα και την λέξεις...απλή....κατανοητή...κλπ...
Να είσαι καλά...
Θα σε έρχομαι όσο συχνά μπορώ...


ΕΛΕΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ είπε... Best Blogger Tips

Ωραία όλα αυτά αλλά ποιος τα τηρεί κατά γράμμα? Καλό βράδυ


γυάλινο δάκρυ είπε... Best Blogger Tips

Καλά όλα αυτά, αλλά πολύ δύσκολο να τηρηθούν.. Ειδικά αν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του..
Έχω μια μικρή ένσταση στο 1ο. Για την κριτική. Δε λέω για την αρνητική που κρύβει από πίσω φθόνο και ζήλια. Αλλά μερικές φορές πρέπει να μας λέει και κάποιος τα στραβά μας και αν δεν το κάνουν άτομα που μας αγαπούν αληθινά, τότε ποιος θα το κάνει;

υγ. Πολλές αναρτήσεις έχει το blog σου, διαβάζω, διαβάζω και δεν τελειώνουν! Δεν παραπονιέμαι, μ'αρέσουν!!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

8, 12 και 9 όλα χρήσιμα... τα περισσότερα ήδη τα γνωρίζουμε... Μακάρι να έχουμε και την σύνεση να τα εφαρμόσουμε την κατάλληλη στιγμή... γιατί μία φιλία, πραγματικά αξίζει.

Καλό βράδυ ΑΑΤΟΝ


Mikros Alitis είπε... Best Blogger Tips

Πραγματικά το να σε διαβάζει κανείς είναι απόλαυση... Πολύ καλό post 10+/10


Kirki είπε... Best Blogger Tips

φοβερά αυτά που γράφεις και συμφωνώ απόλυτα.Θα ήθελα να κάνω ανάλυση σε όλα λολ αλλά θα περιοριστώ σε δύο.
Κρίνουμε συνέχεια.Κριτικάρουμε όλη την ώρα.Προσπαθούμε να βρούμε τρωτά στον άλλον,να τον προσβάλλουμε.
Αλλά όπως έλεγε και το Σεργκέι Ντοβλάτωφ
"Εύκολα να μην κλέβεις. Πιο εύκολα να μην σκοτώνεις. Τα ίδια εύκολα να μην ποθείς τη γυναίκα του πλησίον. Πολύ πιο δύσκολα να μην κρίνεις. Ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο στο χριστιανισμό. Ακριβώς γιατί η αμαρτία δεν φαίνεται. Σπουδαία τα λάχανα: μην κρίνεις! Εν τω μεταξύ, το "μην κρίνεις" είναι ολόκληρη φιλοσοφία"

Στο άλλο που θα ήθελα να αναφερθώ είναι στο ότι δεν λέμε εύκολα καλή κουβέντα στον άλλον.Ενα μπράβο,ένα τι όμορφη που είσαι σήμερα,ένα, το έκανες πολύ καλά αυτό,ένα πολύ ωραία τα μαλλιά σου,μικρές κουβέντες που όμως κάνουν τη ζωή ομορφότερη και μαζί μ αυτο και τους ανθρώπους που τ ακουνε να αισθάνονται πιο όμορφα.
Ομορφες κουβέντες λοιπόν στους συνανθρώπους μας.Οχι ψέμματα.Αλλά αν δουμε το καλό,το έξυπνο,το όμορφο,να το λέμε


AATON είπε... Best Blogger Tips

* Greek Rider, όταν κάποιος μου λέει -όπως εσυ- "Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι το blog σου μου αρέσει πολύ!", είναι για μένα το μεγαλύτερο βραβείο. Ε, τι να λέμε, ψέμματα; Μου φτιάχνει τη μέρα.. Να 'σαι καλά, είναι τιμή μου που με επισκέπτεσαι κι εσύ μαζί με τα άλλα παιδιά (και το παιδιά δεν έχει να κάνει με ηλικίες, μα με ψυχές) και με διαβάζετε.

* stalamatia, ναι, όλοι μας θέλουμε στη ζωή μας, ένα χέρι, άλλοτε να μας σπρώξει μπροστά, άλλοτε να μας κρατήσει μην πέσουμε, άλλοτε να μας ταρακουνήσει..

* Eva F. Καλώς ήρθες, και πάντοτε θα είσαι καλοδεχούμενη. Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέρον το Blog, ώστε να θέλεις να το επισκεφτείς ξανά.
Με κολακεύει, δεν στο κρύβω.
Δε μου λέτε; Σε όλους απευθύνομαι.. μήπως φταίει το ότι είμαι Λιοντάρι; Τελευταία κάνω σαν γάτος που τον χαϊδεύουν κοντά στο τζάκι, μόλις διαβάζω καμιά καλή κουβέντα.. hrrrr...! (κανονίστε να καβαλήσω καλάμι, λέμε τώρα)

* Έλενα, όταν τα έγραφα, σε μένα τα έγραφα, μη θαρρείς πως είμαι κανένας Άγιος..

* Γυάλινο Δάκρυ, ...τώρα τι να πώ..hrrrrrrr..!!

* Οδοιπόρε μου, εγώ, σχεδόν κανένα δεν κρατάω. Μόλις κρατήσω 5-6, μου πέφτουνε άλα τόσα απο τα χέρια.. Την αγάπη μου αδερφέ

* Γαβριήλ, να αρχίσω να νιαουρίζω και με σένα;
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου, το εννοώ.

* Κίρκη αν το κάνουμε όλοι αυτό που λές, "αν δουμε το καλό,το έξυπνο,το όμορφο,να το λέμε", θα ήταν η ομορφότερη μέρα στη γή. Αμ δεν το κάνουμε. Ντρεπόμαστε, σαν κάτι Χριστιανούς, που περνώντας έξω απο εκκλησία, ενώ θέλουν να κάνουν το σταυρό τους, ντρέπονται, και παίζουν κιθάρα πάνω στην μπλούζα τους..
Φαντάζομαι κάποιες γυναίκες, να βλέπουν τώρα κανένα "πεφταστέρι" για παράδειγμα να περνάει απο μπροστά τους..
Πφφφφφ!!! Κούλα; τι μαύρο χάλι είναι αυτό καλέ αυτηνής;
Που να ακούσεις καλό λόγο....άπαπαπαπα, μα πώς..

Την αγάπη μου σε όλους σας. Καλή σας μέρα και πάντα να έχετε την υγειά σας, το χαμόγελό σας, το μεράκι και το κέφι σας.


Kirki είπε... Best Blogger Tips

το μπλογκ σου πάντως είναι φοβερό.Πάντα βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον να διαβάσεις ή και να μάθεις.Και αντικατοπτρίζει προφανώς και την ιδιοσυγκρασία σου.Δοτικότητα και προσφορά


TheoCoach είπε... Best Blogger Tips

Νίκο δεν ξέρω αν τα διάβασες εκεί ή κάπου αλλού αλλά αυτά που αναφέρεις είναι από το βιβλίο του Dale Carnegie "How to win friends and influence people"
Σίγουρα όμως είναι όλα βάση κοινής λογικής και ευγένειας.

Αν δεν το έχεις διαβάσει και αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα στο θέμα, χρειάζεται να το βρεις.

Thanks for bringing the to our attention though :D

Θοδωρής


AATON είπε... Best Blogger Tips

***Κίρκη, απλά και ταπεινά, σε ευχαριστώ πολύ..

**φίλε μου Θοδωρή, δεν το γνωρίζω το βιβλίο που ανάφερες, μα εφ' όσον το περιεχόμενό του είναι αυτό, ναι, με ενδιαφέρει και θα το ψάξω. Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη ειλικρινά.
Το κείμενο πάντως, το παρέθεσα δίχως να θυμάμαι συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Το έκανα γιατί έτσι σκέφτομαι κι εγώ, αυτά θεωρώ σωστά, και τα θεώρησα όμορφες συμβουλές για τον καθ' ένα μας.
Σε ευχαριστώ πολύ που με επισκέπτεσαι, ειλικρινά το θεωρώ τιμή


fashion handbags είπε... Best Blogger Tips

Great article, hey I stumbled on to this post while searching the web for random downloads. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.
Tibetan Jewelry
Handmade Jewelry


fashion handbags είπε... Best Blogger Tips

My friend recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!
designer handbags
replica handbags
louis vuitton handbags
replica Louis vuitton handbags
replica designer handbags


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next