22 Δεκεμβρίου 20086 Μέρες χαράς; είστε σίγουροι;

Και εγεννήθη, παιδίον νέον ο προ αιώνων "Ταρζάν".. Διότι ως γνωστόν και ο Ταρζάν όλη τη ζωή του λέει, την πέρναγε πάνω στα δέντρα. Το ίδιο και ο Ιησούς, πρέπει να γεννήθηκε πάνω σε κανένα κλαδί δέντρου. Αφού ξεκωλωθήκαμε να βρούμε όλοι μας δέντρο για το σπίτι..και για ποιο λόγο, αν δεν έχει σχέση με τη γέννηση του Χριστού; Διότι λέγω λέγω, κι εμείς οι Έλληνες, είμεθα λέγω και ξαναλέγω, γνήσιοι απόγονοι των Σκανδιναβών και Λαπώνων, οπαδοί του ελκήθρου, των ταράνδων...ειδικά αυτών, διότι με το κέρατο να πέφτει σύννεφο τους μοιάζουμε, και του ..ελατόδεντρου. Ασφαλώς ο Ιωσήφ, δεν ήτο τόσο μάλαξ να άφηνε να γεννηθεί το θείον βρέφος επάνω σε έλατο, διότι τσιμπάει του θανατά. Εδώ μεγάλος και το σκέφτεσαι να σκαρφαλώσεις, μωρό θα βάλεις εκεί πάνω; Και τρέχει τέτοιες μέρες όλος ο κόσμος να αγοράσει γλυκά και δώρα..να κάνει ανταλλαγή, βλέπεις, η ζωή αυτή είναι ένα καθημερινό "δούναι και λαβείν"..δίχως αλαξοκωλιές δε λέει. Πήρες; θα δώσεις. Δεν έδωσες; δεν παίρνεις. Και περπατάω στους δρόμους, κοιτώντας τις βιτρίνες, τυλιγμένος όσο πιο καλά μπορώ γιατί κάνει ψοφόκρυο.. Μην κοιτάμε μόνο τις βιτρίνες φίλοι και φίλες μου..ας κοιτάξουμε και λίγο πιο δίπλα απ' αυτές, ίσως δούμε κάποιους που δεν τολμάνε ούτε και να τις κοιτάξουν, γιατί δεν έχουν χρήματα.. Άλλοι όχι αρκετά κι άλλοι καθόλου.. Ίσως δούμε κάποιους που σκύβουν να μαζέψουν κάποια γόπα από το δρόμο.. Ίσως κάποιοι να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια για αποφάγια.. Ίσως κάποιοι να μας κοιτάζουν από το τζάμι, την ώρα που τρώμε, καταπίνοντας εμείς απολαυστικά τη μπουκιά μας, κι εκείνοι πικραμένα, αέρα κοπανιστό.. Αυτές οι ημέρες, δεν έπρεπε να είναι ημέρες χαράς, μα ημέρες περισυλλογής.. Γυρνώντας το βλέμμα ένα γύρω, και βλέποντας τόσο πόνο και απόγνωση, παντού, και σε κάθε βήμα, πώς να μπορέσει κανείς να νοιώθει τέτοιες μέρες χαρά; Δεν ξέρω, μα από παιδί ακόμη...ποτέ δεν χάρηκα τα Χριστούγεννα, πάντα παρακαλούσα να περάσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν.. ίσως έβλεπα όλα εκείνα που δεν κάνει να βλέπει κάποιος, εάν θέλει να περνάει ξέγνοιαστα.. Αυτό που με πονάει είναι, πως, τότε τα έβλεπα αριά και πού, ενώ σήμερα, τα βλέπω σε κάθε μου βήμα... Χρόνια πολλά σε όλους, και καλές γιορτές.. celebrate
Print this postRelated Posts :6 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε... Best Blogger Tips

Να το πω; Θα το πω. Και πού είσαι ακόμα.. Πιστεύω πως σε λίγο καιρό κι εμείς που τα βλέπουμε αυτά από μια εξωτερική οπτική γωνία θα τα βιώνουμε στο πετσί μας.. Δε μ'αρέσει η δυστυχία, αλλά είναι η αλήθεια που υπάρχει δίπλα μας.
Για το δέντρο δεν ξέρω, αλλά τα λαμπάκια τα ανάβουμε γιατί φοβόμαστε να μείνουμε στο σκοτάδι, όπου δε θα βλέπουμε με τα μάτια που μας παραμυθιάζουν. Και ορμάμε σαν όρνια στα ρεβεγιόν και τα μαγαζιά με τσούρμο γνωστών γιατί φοβόμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με τη μοναξιά.


VaD είπε... Best Blogger Tips

οκ,ρε Νικόλα,δε λέω,έχεις δίκιο,αλλά τέτοιες μέρες λέμε και

Χρονια πολλα ρε φίλε,
Καλές γιορτές...


AATON είπε... Best Blogger Tips

φίλε μου Βασίλη, τα ξανάγραψα, αφού τα θέλεις και εδώ..
Τις πιο θερμές ευχές μου, σε σένα, στις οικογένειες όλων μας, σε όλους τους φίλους και φίλες μας, καθώς και σε όλο τον κόσμο.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα Νικόλα,

Δίκαιο έχεις βρε, αλλά ποιος σε ακούει;

Καλές γιορτές σε εσένα και την οικογένεια σου, υγεία, ζεστασιά και ευτυχισμένες στιγμές.

Να περάσετε καλά!


xaroylita είπε... Best Blogger Tips

Χαρούμενα Χριστούγεννα, με ελπίδα για ένα νέο έτος γεμάτο αγάπη, υγεία και όχι άλλο "πόλεμο". Φιλιά Πολλά..


AATON είπε... Best Blogger Tips

Ανταποδίδω τθις ευχές Χαρουλίτα, Οδοιπόρε. Υγεία και γαλήνη, σε σάς και στις οικογένειες σας


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next