24 Νοεμβρίου 20086 Συζήτηση με συνάδελφο Blogger

Και μου γράφει ο φίλος μου Νάσος: Το blogging στην Ελλάδα είναι λίγο σύνθετο έως δαιδαλώδες. Στην αρχή άρχισε για πλάκα ως απλό ημερολόγιο. Στη συνέχεια έγινε πιο σοβαρό, και όταν έγινε ευρύτερα γνωστό, το "καπέλωσαν" οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Δές για παράδειγμα εδώ http://blogs.sync.gr/and.... (και σιγά μην τους διαφημίσω κι όλας δωρεάν) Απ' τη παραπάνω λίστα των εκατό πρώτων, είναι οι περισσότεροι επαγγελματίες. Εμείς οι υπόλοιποι που ΔΕΝ έχουμε αποκλειστικές ειδήσεις, ή να κάνουμε "πόλεμο εντυπώσεων" με "αποκλειστικά ρεπορτάζ", προσπαθούμε με "σχόλια", κάποιες "απόψεις" και "κριτικές" να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο.

Προς το παρόν, σταμάτησα την αρθρογραφία στο ελάχιστο, 1-3 άρθρα την εβδομάδα και προσπαθώ να αυξήσω την αναγνωσιμότητα μέσω αναδημοσιεύσεων άλλων φιλικών blogs. Στην Ελλάδα μας λοιπόν, κάπως έτσι έχει η διαδικτυακή ιστολογία των blοggers.

Νάσος.

---------------------------------------------------------------------------------

Και τώρα εγώ, γιατί έχω την εντύπωση πως, ο Νάσος ξέρει πολύ καλά τι γράφει, και πως δεν γράφει φούμαρα; Μάλιστα. ΜΑ τότε, όταν τους πυροβολεί ο Μάκης, γιατί κάποιοι απο αυτούς επαναστατούν; Μήπως έχει τελικά δίκιο ο Τριανταφυλόπουλος λέγοντας πως κάποιοι κρυμένοι δημοσιογράφοι, Blogg-άρουν εκ του ασφαλούς; Έφτιαξα ακόμη έναν Banner, δείτε τον, να, αυτός αριστερά, κι αν σας εκφράζει..δικός σας.

Αλήθεια, πόσο ενωμένοι είμαστε σαν Blogger; Κατά πόσο μπορεί ο ένας να βασίζεται στον άλλον; Γιατί, τις προάλες, κάποιοι δώσανε ραντεβού στην Αθήνα, να κάνουν δήθεν κάποια "διαμαρτυρία" και πήγαν όλο κι όλο τρία άτομα.. Για να κάνουμε κάτι σωστό, για να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει να γίνει πλέον συλλογική δουλειά. Οι επαγγελματίες δημοσιοκάφροι, έχουν κάνει μπάχαλο κάθε μέρος, που "πάτησαν το πόδι" τους. Έχοντας έτοιμες αποκλειστικές ειδήσεις απο εκεί που εργάζονται σκυφτοί, και μη βγάζοντας άχνα, έχοντας κάνει και πέντ' έξι γνωριμίες με πληροφοριοδότες για καμιά καλή ειδησούλα, "πουλάνε" μούρη και "φούμαρα" γράφοντας και φωνάζοντας ανώνυμοι, κρυμένοι πίσω απο ψευδώνυμα.

Άντε μετά εσύ, ο ερασσιτέχνης Blogger, να πάς μπροστά, όπως πάνω κάτω μου δίνει να καταλάβω συνεχίζοντας την κουβέντα, ο φίλος μας Νάσος. Και έχει δίκιο. Αρχίζω και κατανοώ σιγά σιγά και τον Μάκη... δεν μπορεί, κάτι θέλει να μας πει, μα δεν αφουγκραζόμαστε, δεν τον ακούμε.. Νάσο, να είσαι σίγουρος πως θα σκεφτώ πολύ καλά όλα όσα είπαμε χτές, και πως η συζήτησή μας δεν τελείωσε. Μάλλον, μόλις τώρα άρχισε..και όσοι πιστοί προσέλθετε, η πόρτα για όλους ανοιχτή, θέλει "κότσια" μονάχα, τίποτε άλλο..

Print this postRelated Posts :6 σχόλια:

molemou είπε... Best Blogger Tips

O NASOS POIOS EINE.TIN KALISPERA MOU


gatodiakritikos είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα!!! Κατ αρχάς εγώ προσωπικά επιλέγω μπλογκ μη δημοσιογραφικά, που καταγράφουν γνώμες δικές τους, προβλήματα καθημερινότητας.Το ότι υπάρχουν δημοσιογραφικά μπλογκ είναι μια πραγματικότητα (δυστυχώς), όπου ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, απο κει και πέρα, ''επιλέγει'' τη θα ακολουθήσει κι τι θα πιστέψει!!Και πιστεψέ με μπορεί να το κάνει.
Τώρα σε ότι αφορά τη διαμαρτυρία, όντως οι άφαντοι ήμασταν πολλοί..Και εγώ ενοχλήθηκα με την μη παρουσία,αλλά όπως λες κι εσύ, πρέπει να υπάρχει συλλογική δουλεια! Σκέφτομαι στο μέλλον να προτείνω από το μπλογκ μου κάτι που θα απαιτεί συλλογική προσπάθεια κι συνάντηση. Το κατά πόσο θα πετύχει είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως αξίζει να προσπαθήσω,πιστεύω!! Την καλησπέρα μου!!!


info press είπε... Best Blogger Tips

Είμαστε της γνώμης πως τα blogs των δημοσιογράφων πρέπει να είναι επώνυμα, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα το αναρτήσουμε το banner. Μπράβο που το έφτιαξες.


suspiria είπε... Best Blogger Tips

γιατί να μην blogg-άρουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Suspiria, καλώς ήρθες στο Blog μου. Δεν λέμε να μην blogg-άρουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, λέμε αυτό που λέει ακριβώς ο φίλος μας απο το info press, και μάλιστα πολύ εύστοχα και τον ευχαριστώ για την απάντηση και την επίσκεψη, καθώς και για την ανάρτηση του Banner, πως "τα blogs των δημοσιογράφων πρέπει να είναι επώνυμα, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο".


suspiria είπε... Best Blogger Tips

Δηλαδή, υποθέτω τώρα εγώ, το ανώνυμο bloggin' των επώνυμων μπορεί να παραπλανήσει;

Ή αναφερόμαστε σε δυσφήμιση, η οποία μπορεί να γίνει και από κάποιον ανώνυμο μπακάλη;


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next